Dünyadan Haberler

İçişleri Bakanlığı CHP’li Tanal hakkında hukuki süreç başlattı

Ağaçların kesilmesine karşı direnişin devam ettiği Akbelen’de yurttaşlarda kimlik bilgilerinin talep edilmesine tepki gösteren ve karara ilişkin evrakları görmek isteyen Mahmut Tanal hakkında hukuki süreç başlatıldı. Kendisini hedef gösterdiğini söylediği bakanlığa tepki gösteren Tanal, evrakların neden saklandığını sordu.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de, Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesimesine karşı direniş sürerken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da dün bölgeye gitmişti. Tanal, burada, jandarmanın bölgeye gelenlerin kimlik bilgilerini almasına tepki göstermiş ve “İçeri girenlerden aranan şahıs var mı yok mu bunu ben nereden bileceğim?”yanıtına karşı “Fişleme yapamazsınız, bana kararı gösterin” demişti. Bunun üzerine jandarma eri Tanal’dan kaçarken, kağıdı görmek isteyen Tanal da peşinden gitmişti.

Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından “Mahmut Tanal tutuklansın” başlığı Twitter’da gündem olurken, İçişleri Bakanlığı’ndan da açıklama geldi. Tanal’ın ismi zikredilmeden, “Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettikleri gibi bir ‘KANUN ORDUSUDUR’ ve 184 yıldır EŞKIYALARLA mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza “eşkıya” diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu